Krkonošské bramborové špalíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Tvaroh měkký
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko kefírové
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 67.2 mg
  • Draslík 662 mg
  • Vláknina 11326 mg
  • Vitamín A 11326 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Kopr opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno.

  • 2

    Brambory omyjeme a uvaříme v 1 litru vody ve slupce. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme k nim vejce, mouku, tvaroh a jemně nakrájenou cibuli, osolíme a vytvoříme hladké těsto.

  • 3

    Z těsta uděláme malé špalíčky, které vaříme přibližně 5 minut v mírně osolené zbylé vodě.

  • 4

    Uvařené špalíčky necháme okapat, pak je opečeme v pánvi na rozehřátém sádle, zalijeme kefírem a krátce pod pokličkou podusíme.

  • 5

    Nakonec přimícháme jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu