Krkonošské bramborové špalíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 9 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 67.2 mg
- Draslík 662 mg
- Vláknina 11326 mg
- Vitamín A 11326 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Kopr opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno.
-
2
Brambory omyjeme a uvaříme v 1 litru vody ve slupce. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme k nim vejce, mouku, tvaroh a jemně nakrájenou cibuli, osolíme a vytvoříme hladké těsto.
-
3
Z těsta uděláme malé špalíčky, které vaříme přibližně 5 minut v mírně osolené zbylé vodě.
-
4
Uvařené špalíčky necháme okapat, pak je opečeme v pánvi na rozehřátém sádle, zalijeme kefírem a krátce pod pokličkou podusíme.
-
5
Nakonec přimícháme jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a podáváme.