Pečený pstruh plněný zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 23 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 130.5 mg
- Draslík 1106.2 mg
- Vláknina 6602.9 mg
- Vitamín A 6602.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, kořen petržele a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno.
-
2
Vykuchané ryby omyjeme, osušíme, ochutíme kmínem a osolíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu a houby, opepříme a osolíme, na závěr ještě přidáme nasekanou petrželku. Směsí naplníme připravené ryby, které pak obalíme plátky slaniny.
-
4
Naplněné pstruhy položíme na pečicí papír, rozložený na plechu nebo ve větší zapékací míse a pečeme je přibližně 15 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.