Pečený pstruh plněný zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 1600 g Pstruh
  • 25 g Houby čerstvé
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 130.5 mg
  • Draslík 1106.2 mg
  • Vláknina 6602.9 mg
  • Vitamín A 6602.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, kořen petržele a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno.

  • 2

    Vykuchané ryby omyjeme, osušíme, ochutíme kmínem a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu a houby, opepříme a osolíme, na závěr ještě přidáme nasekanou petrželku. Směsí naplníme připravené ryby, které pak obalíme plátky slaniny.

  • 4

    Naplněné pstruhy položíme na pečicí papír, rozložený na plechu nebo ve větší zapékací míse a pečeme je přibližně 15 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.

Komentáře k receptu