Citrónová pěna s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 19 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 444.1 mg
- Vláknina 12144.5 mg
- Vitamín A 12144.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.3 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a rozložíme je na plech. Posypeme cukrem, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, pokapeme citrónovou šťávou a naplněný plech vložíme do horké trouby na 20 minut. Jahody nám pěkně změknou.
-
2
Ještě teplé jahody prolisujeme do misky. Přidáme čerstvé bílky, vanilkový cukr a všechno dohromady vyšleháme na hustou pěnu. Potom ji rozdělíme do vysokých sklenic a necháme v lednici vychladit.
-
3
Těsně před servírováním každý pohár ozdobíme oplatkovými tyčinkami, posypeme nastrouhanými mandlemi a hotový dezert podáváme.