Želé z instantní kávy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Likér mandlový - Amaretto
  • 2 ks Banány
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Káva instantní
  • 4 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 48.5 mg
  • Draslík 515.4 mg
  • Vláknina 8146.7 mg
  • Vitamín A 8146.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší kuchyňské nádoby vsypeme instantní kávu, kterou zalijeme horkou vodou. Z hotové kávy ihned odebereme 1 dl a vše necháme vychladnout. 1 dl kávy smícháme se želatinou, medem a cukrem. Dáme ji do lednice na 30 minut vychladnout. Nezapomeneme párkrát želatinu promíchat.

  • 2

    Zbylou kávu opět přivedeme k varu, stáhneme z ohně a za stálého míchání do ní vmícháme připravené želé. Suroviny rozmícháme na hladkou hmotu, kterou dochutíme Amarettem.

  • 3

    Vhodnou plochou nádobu opláchneme ve studené vodě. Na dno naskládáme na kolečka nakrájené banány. Připravenou směs vlijeme do nádoby a dáme do ledničky ztuhnout.

  • 4

    Hotové ztuhle želé nakrájíme na úhledné kousky, rozdělíme je na dezertní talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, kterou posypeme nastrouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu