Polévka Grand mère

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Kapusta hlávková
  • 120 g Tuřín
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 0.75 l Mléko plnotučné
  • 0.75 l Vývar z hovězích kostí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 41.2 mg
  • Draslík 1071 mg
  • Vláknina 7697.5 mg
  • Vitamín A 7697.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 789.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, kapustu na jemné proužky a oloupaný tuřín nastrouháme na hrubším struhadle. Připravenou zeleninu vložíme do hrnce s 2 lžícemi rozehřátého másla a na mírném ohni za občasného zamíchání vše lehce osmahneme.

  • 2

    Zalijeme vývarem a mlékem, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.

  • 3

    Špenátové listy dobře opereme, osušíme a podusíme na 1 lžíci másla.

  • 4

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a spolu s podušeným špenátem přidáme do polévky. Společně povaříme ještě půl hodiny, zjemníme smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu