Polévka Estérel

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Nudle domácí
  • 300 g Dýně
  • 200 g Fazole bílé
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1026 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 30.9 mg
  • Draslík 1197.9 mg
  • Vláknina 1066.7 mg
  • Vitamín A 1066.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané bílé fazole dáme do misky a zalijeme studenou vodou.

  • 2

    Dýni oloupeme, překrojíme, odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostičky o hraně 1,5 cm.

  • 3

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci zpěníme máslo, na kterém nakrájenou cibuli lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Z fazolí slijeme vodu, ve které se máčely, dobře je propláchneme a spolu s kostičkami dýně přidáme do polévky. Osolíme, přivedeme k varu, pak stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme 2 hodiny.

  • 4

    Do polévky zavaříme nudle, krátce povaříme a zjemníme smetanou.

Komentáře k receptu