Linguine s pistáciovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pistácie
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Těstoviny Linguine
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 272.2 mg
  • Vláknina 5441 mg
  • Vitamín A 5441 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu přiměřeně osolenou vodu s několika kapkami olivového oleje a podle návodu uvaříme těstoviny na skus. Po uvaření slijeme těstoviny přes síto a necháme krátce odkapat.

  • 2

    Během vaření těstovin připravíme pesto. V kuchyňském nebo elektrickém mlýnku umeleme 80g pistácií. Zbývající pistácie nahrubo nasekáme a necháme stranou na ozdobení.

  • 3

    Uvařené těstoviny dobře promícháme s olejem, citronovou šťávou, strouhaným parmezánem a mletými pistáciemi. Dle chutí osolíme a opeříme.

  • 4

    Linguine s pestem podáváme na nahřátých talířích a nakonec pokrm posypeme nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu