Slovácké kotlety zapečené na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 33 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 136 mg
- Draslík 1441 mg
- Vláknina 14939.8 mg
- Vitamín A 14939.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme a syrové je nakrájíme na plátky. Sterilované žampióny slijeme, necháme je okapat a nakrájíme na malé kousky. Sýr najemno nastrouháme. Šunku nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Vepřové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.
-
3
Zapékací mísu vymažeme máslem, rozložíme do ní polovinu nakrájených brambor a osolíme je. Na brambory položíme plátky masa, posypeme je nastrouhaným sýrem, nakrájenou šunkou a žampióny a zakryjeme druhou polovinou plátků brambor. Podle chuti opepříme a osolíme, potom zalijeme pivem a smetanou.
-
4
Kotlety s bramborami zapékáme přikryté ve vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu, až maso zcěla změkne.