Slovácké kotlety zapečené na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Šunka dušená
  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 136 mg
  • Draslík 1441 mg
  • Vláknina 14939.8 mg
  • Vitamín A 14939.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme a syrové je nakrájíme na plátky. Sterilované žampióny slijeme, necháme je okapat a nakrájíme na malé kousky. Sýr najemno nastrouháme. Šunku nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem, rozložíme do ní polovinu nakrájených brambor a osolíme je. Na brambory položíme plátky masa, posypeme je nastrouhaným sýrem, nakrájenou šunkou a žampióny a zakryjeme druhou polovinou plátků brambor. Podle chuti opepříme a osolíme, potom zalijeme pivem a smetanou.

  • 4

    Kotlety s bramborami zapékáme přikryté ve vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu, až maso zcěla změkne.

Komentáře k receptu