Karlovarský hovězí guláš
Suroviny
- 100 g Smetana 12% (konzumní)
- 50 g Sádlo škvařené
- 600 g Hovězí maso zadní
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 112.5 mg
- Draslík 226.1 mg
- Vláknina 3337.8 mg
- Vitamín A 3337.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.
-
3
V hrnci rozehřejeme sádlo, orestujeme na něm cibuli a pak přidáme kousky masa a přisypeme mletou papriku. Maso krátce za stálého míchání ze všech stran osmahneme, podlijeme polovinou vývaru, opepříme, osolíme a pod pokličkou dusíme, až je měkké.
-
4
Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme chvíli vařit, pak ji zahustíme moukou, přilijeme zbylý vývar, přimícháme smetanu a ještě asi 15 minut vaříme. Na konci vaření do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo.
-
5
Guláš rozdělíme na porce, na každou dáme lžíci zakysané smetany a podáváme.