Hovězí pečeně s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 103.9 mg
- Draslík 436 mg
- Vláknina 2639.8 mg
- Vitamín A 2639.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na silnější proužky.
-
2
Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Každý plátek na několika místech prořízneme a protkneme proužky slaniny.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dvě třetiny nakrájené cibule. Pak přidáme plátky masa, krátce je prudce opečeme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, až je maso zcela měkké. Pak maso vyjmeme, do šťávy přimícháme dvě třetiny nakrájených hub a krátce je podusíme.
-
4
V druhé pánvi na rozehřátém másle orestujeme zbylou cibuli a hříbky.
-
5
Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně orestovanou cibuli s hříbky, přelijeme šťávou a podáváme.