Plzeňské vepřové s křenem a feferonkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Křen
  • 750 g Vepřová kýta
  • 30 g Solamyl
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 125.6 mg
  • Draslík 900.7 mg
  • Vláknina 4581.8 mg
  • Vitamín A 4581.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Feferonku podélně rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Křen oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme.

  • 2

    Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme, osolíme a promícháme se Solamylem.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso na něm prudce osmažíme za stálého míchání ze všech stran. Pak do pánve přisypeme nakrájenou cibuli a krátce ji smažíme, přilijeme pivo, vmícháme kousky feferonek, kečup a worcesterovou omáčku a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.

  • 4

    Masovou směs rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypanou nastrouhaným křenem. Vhodnou přílohou je chléb.

Komentáře k receptu