Vepřové nudličky na feferonkách a pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 612 mg
  • Vláknina 1949.8 mg
  • Vitamín A 1949.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Feferonky podélně rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme studenou vodou a nakrájíme je najemno.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm za stálého míchání ze všech stran nakrájené maso. Pak přidáme nakrájenou cibuli a feferonky, přilijeme pivo, promícháme, směs krátce podusíme a dochutíme worcestrovou omáčkou.

Komentáře k receptu