Smažená polenta s rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1115 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 138.2 mg
- Vláknina 7375 mg
- Vitamín A 7375 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do husté uvařené polenty přimícháme strouhaný parmezán, podle chuti osolíme a opepříme. Vychladlou polentu nakrájíme na kostky a posypeme troškou kukuřičné mouky. V pánvi rozehřejeme olej na 180°C, přisypeme kostky polenty a za občasného obracení smažíme asi 4 minuty. Nyní přidáme lístky rozmarýnu a smažíme ještě 20 vteřin. Polentu s rozmarýnem vyjmeme děrovanou lžící z oleje, položíme na papírový ubrousek, necháme okapat a ještě horkou podáváme jako pohoštění.