Pikantní uzeninový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1211 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 366.5 mg
- Vláknina 2640 mg
- Vitamín A 2640 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme olej, kečup, sójovou omáčku, hořčici a pivo.
-
2
Párky a točený salám nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriku rozřízneme, zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
3
Připravené kolečka párků, salámu a cibule i kousky papriky střídavě napíchneme na grilovací jehly.
-
4
Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme do ní připravené špízy, potřeme je marinádou a pečeme v předehřáté troubě přibližně 15 až 20 minut. V průběhu pečení špízy otáčíme a potíráme.