Pikantní uzeninový špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Salám měkký
  • 100 g Slanina vepřová
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Párky jemné
  • 1 ks Paprika zelená
  • 0.2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 dl Kečup
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1211 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 366.5 mg
  • Vláknina 2640 mg
  • Vitamín A 2640 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme olej, kečup, sójovou omáčku, hořčici a pivo.

  • 2

    Párky a točený salám nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriku rozřízneme, zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Připravené kolečka párků, salámu a cibule i kousky papriky střídavě napíchneme na grilovací jehly.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme do ní připravené špízy, potřeme je marinádou a pečeme v předehřáté troubě přibližně 15 až 20 minut. V průběhu pečení špízy otáčíme a potíráme.

Komentáře k receptu