Knedlíky z bramborového těsta se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 11 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 73.3 mg
- Draslík 732.7 mg
- Vláknina 12750 mg
- Vitamín A 12750 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky opláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.
-
2
Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Vychladlé uvařené brambory najemno nastrouháme a smícháme se solí, rozšlehanými vajíčky, krupicí a moukou. Ze směsi vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverce, na každý položíme suchou švestku, zabalíme a vytvarujeme knedlíky.
-
3
Švestkové knedlíky uvaříme v mírně osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Během vaření je občas promícháme.
-
4
Švestkové knedlíky podáváme teplé, posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.