Zeleninové dukátky
Suroviny
- 200 g Brambory
- 60 g Cibule
- 200 g Cuketa
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Mrkev kořen
- 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 25 g Mouka polohrubá
- 10 g Paprika mletá sladká
- 60 g Chléb toastový
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 18 g
- Sodík 876 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 67.1 mg
- Draslík 357.3 mg
- Vláknina 8525 mg
- Vitamín A 8525 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory s mrkví očistíme, nastrouháme najemno, cuketu omyjeme, nakrájíme na drobné kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, plátky toastového chleba nakrájíme také na drobné kostičky.
-
2
Všechnu zeleninu nasypeme do misky, přisypeme kostičky chleba, přidáme vejce, polohrubou mouku, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé placičky o velikosti většího dukátu, obalíme je v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme z obou stran dorůžova.
-
3
Placičky upravíme na servírovací mísu. Tvaroh vyšleháme se smetanou, přimícháme posekané bylinky, sůl, pepř a dresink podáváme k placičkám.