Zeleninové dukátky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 200 g Cuketa
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mrkev kořen
  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 25 g Mouka polohrubá
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 60 g Chléb toastový
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 876 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 67.1 mg
  • Draslík 357.3 mg
  • Vláknina 8525 mg
  • Vitamín A 8525 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory s mrkví očistíme, nastrouháme najemno, cuketu omyjeme, nakrájíme na drobné kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, plátky toastového chleba nakrájíme také na drobné kostičky.

  • 2

    Všechnu zeleninu nasypeme do misky, přisypeme kostičky chleba, přidáme vejce, polohrubou mouku, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé placičky o velikosti většího dukátu, obalíme je v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme z obou stran dorůžova.

  • 3

    Placičky upravíme na servírovací mísu. Tvaroh vyšleháme se smetanou, přimícháme posekané bylinky, sůl, pepř a dresink podáváme k placičkám.

Komentáře k receptu