Hovězí plátky s dušenou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 29 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 1279.1 mg
- Vláknina 9511 mg
- Vitamín A 9511 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 103.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na malé kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a nejdříve na něm krátce osmažíme cibuli a česnek. Pak přidáme pórek a vše smažíme za stálého míchání 5 minut. Jako poslední k zelenině přisypeme nakrájená rajčata, vše důkladně promícháme, opepříme a osolíme. Přidáme cukr a tymián a pod pokličkou 15 minut dusíme na mírném ohni. V průběhu dušení občas zamícháme.
-
3
Plátky masa omyjeme a osušíme, naklepeme a okořeníme pepřem a solí. V pánvi je na zbylém oleji prudce osmažíme z každé strany asi 4 minuty, poté je necháme okapat na papírovém ubrousku.
-
4
Hovězí plátky servírujeme se zeleninovou směsí.