Bublanina s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 25 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 220.5 mg
- Draslík 154.3 mg
- Vláknina 2500 mg
- Vitamín A 2500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.
-
3
V míse smícháme mléko, zbytek krupicového cukru, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.
-
4
Žáruvzdornou formu nebo pekáč vymažeme částí másla, vlijeme těsto, posypeme ho jahodami a kousky zbylého másla a pečeme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.
-
5
Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.