Jednoduchý mazanec
Suroviny
- 10 g Droždí sušené
- 50 g Mandle
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Cukr krupice
- 10 g Cukr vanilka
- 30 g Hrozinky
- 300 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Muškátový květ
- 1 ks Vejce slepičí
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 34 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 41.9 mg
- Draslík 53.5 mg
- Vláknina 5008.3 mg
- Vitamín A 5008.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
250 ml mléka, vejce, krupicový cukr, vanilkový cukr, 4 polévkové lžíce másla, sůl, muškátový květ, skořici, téměř všechnu mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Před ukončením hnětení přisypeme hrozinky, 30 g nasekaných mandlí a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Po ukončení programu vyklopíme těsto na zbytkem mouky pomoučenou desku, jemně prohněteme, rozdělíme na dva díly a vytvarujeme bochánky. Dáme je na zbytkem másla vymazaný plech, necháme 45 minut kynout a posypeme zbylými nasekanými mandlemi. Poté pečeme v troubě při 200 stupních 5 minut, snížíme teplotu na 170 stupňů a pečeme dalších 40 minut. Po upečení hned potřeme moučkovým cukrem smíchaným se zbylým mlékem a necháme vychladnout.