Ryba zapečená na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 906 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1402 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 266.6 mg
- Draslík 2045.9 mg
- Vláknina 18705.5 mg
- Vitamín A 18705.5 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.2 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Potom ho opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno, promícháme a necháme 5 minut odležet.
-
3
Dvě lžíce nálevu odebereme.
-
4
Olivy vypeckujeme a nakrájíme najemno, smícháme je se zakysanou smetanou a 2 lžícemi nálevu z pánve, dochutíme pepřem a solí.
-
5
Zapékací formu vytřeme olejem, rozprostřeme do ní pórek s omáčkou, na ni položíme plátky ryby. Na ryby ještě rozetřeme smetanu s olivami.
-
6
Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a rybu zapékáme přibližně 15 minut, až má na povrchu zlatavou barvu.