Ryba zapečená na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Olivy černé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 800 g Treska skvrnitá
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 906 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1402 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 266.6 mg
  • Draslík 2045.9 mg
  • Vláknina 18705.5 mg
  • Vitamín A 18705.5 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Potom ho opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno, promícháme a necháme 5 minut odležet.

  • 3

    Dvě lžíce nálevu odebereme.

  • 4

    Olivy vypeckujeme a nakrájíme najemno, smícháme je se zakysanou smetanou a 2 lžícemi nálevu z pánve, dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Zapékací formu vytřeme olejem, rozprostřeme do ní pórek s omáčkou, na ni položíme plátky ryby. Na ryby ještě rozetřeme smetanu s olivami.

  • 6

    Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a rybu zapékáme přibližně 15 minut, až má na povrchu zlatavou barvu.

Komentáře k receptu