Lososové sushi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1626 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 142.9 mg
- Vláknina 1882 mg
- Vitamín A 1882 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0.2 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kulatou rýži několikrát propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme zprudka asi 3 minuty. Oheň zmírníme a rýži dovaříme zvolna.
-
2
Do octa nasypeme cukr, sůl, rozmícháme, necháme rozpustit a přimícháme k vychladlé rýži. Syrové filety z lososa nakrájíme na stejné šiřší proužky. Na pružnou podložku položíme list řasy, na řasu rozprostřeme půlcentimetrovou vrstvu rýže, doprostřed dáme špetku pasty wasabi a celou plochu zakryjeme proužkem lososa. Řasu zavineme pomocí podložky do pevné rolky, nakrájíme na špalíčky a postup opakujeme, až spotřebujeme všechny suroviny.
-
3
Sushi upravíme na servírovací tác a podáváme.