Bábovka z domácí pekárny
Suroviny
- 50 g Hrozinky
- 115 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 75 g Cukr krupice
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Kandované ovoce
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 12 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 87.7 mg
- Draslík 66 mg
- Vláknina 3175.6 mg
- Vitamín A 3175.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlažné mléko, vodu, změklé máslo, vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program.
-
2
Před ukončením hnětení přisypeme omyté a osušené hrozinky a kandované ovoce.
-
3
Po ukončení celého programu necháme bábovku vychladnout a můžeme podávat.