Nekynuté lívance s jablky
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka polohrubá
- 250 g Tvaroh měkký
- 1.6 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Cukr vanilka
- 2 ks Jablka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1.5 dl Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 22 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 190.9 mg
- Vláknina 8031 mg
- Vitamín A 8031 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka důkladně omyjeme a najemno nastrouháme.
-
2
V míse z tvarohu, rozehřáté Hery, mouky, vajíčka a soli připravíme hladké těsto, do kterého přimícháme nastrouhaná jablka. Podle potřeby případně naředíme mlékem.
-
3
V lívanečníku nebo pánvi rozehřejeme olej a na něm usmažíme z těsta lívance.
-
4
Servírujeme je teplé, posypané skořicí, moučkovým cukrem a přelité zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem