Litické knedle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 569 mg
  • Draslík 133 mg
  • Vláknina 4816.5 mg
  • Vitamín A 4816.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé rohlíky nakrájíme na malé kostičky a dáme je do mísy. Přidáme k nim 6 vajec, 2 žloutky, 6 lžic smetany, 6 lžic hrubé mouky a sůl. Vše důkladně promícháme a těsto dáme do plátěného ubrousku, který zevnitř potřeme máslem (1 lžíce), konce zavážeme a ubrousek s knedlíkem zavěsíme na vařečku. Položíme na hrnec, ve kterém se vaří 2-3 litry vody. Knedlík v ubrousku musí být celý ve vodě ponořený. Vaříme 20 minut.

  • 2

    Uvařený knedlík vyjmeme z ubrousku, ihned horký potřeme máslem (1 lžíce), nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu