Burisónové knedlíky z bílků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 12 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 257.6 mg
- Draslík 145.2 mg
- Vláknina 532 mg
- Vitamín A 532 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu, žloutky zpracujeme s moukou a práškem do pečiva do řidšího těsta. Potom do těsta vmícháme burisony a nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků.
-
2
Těsto rozdělíme do 5 stejných hrnečků a hrnečky vložíme do hrnce s vroucí vodou tak, aby byly do poloviny ponořené. Vaříme ve vodní lázni asi 30 minut.
-
3
Po uvaření knedlíky z hrnečků ihned vyklopíme a odřízneme z nich vrchní stranu.
-
4
Knedlíky podáváme horké k masům a omáčkám.