Mošt z čerstvých jablek a hrušek

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 5 kg Jablka
  • 2 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 647.5 mg
  • Vláknina 27833.3 mg
  • Vitamín A 27833.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralá jablka a hrušky omyjeme, odstraníme stopky, jádřince a každý druh zvlášť nastrouháme nebo rozdrtíme. Ihned vylisujeme a šťávy smícháme dohromady. Odložíme a necháme chvíli stát.

  • 2

    Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Rozlijeme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce.

  • 3

    Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uchováme v tmavé a studené místnosti.

Komentáře k receptu