Vaječina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 50 g
- Sodík 593 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 547.9 mg
- Draslík 256.4 mg
- Vláknina 300 mg
- Vitamín A 300 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pažitku nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, vejce rozšleháme.
-
2
Máslo rozehřejeme na pánvi, vsypeme slaninu a restujeme. Poté vlijeme vejce a za stálého míchání necháme srazit. Vejce před podáváním osolíme. Podáváme posypané pažitkou.