Tradiční kvásek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 7 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 0.5 kostka Droždí
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 546.1 mg
  • Vláknina 1260 mg
  • Vitamín A 1260 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve v malém kastrůlku zahřejeme mléko, aby bylo vlahé.

  • 2

    V misce smícháme připravené mléko s cukrem. Nakonec do mléka rozdrobíme droždí a jemně promícháme.

  • 3

    Necháme stát na teplém místě zhruba 25 - 40 minut, dokud kvásek nenabobtná. Poté používáme dál.

Komentáře k receptu