Tradiční kvásek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 4 g
- Sodík 756 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 546.1 mg
- Vláknina 1260 mg
- Vitamín A 1260 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve v malém kastrůlku zahřejeme mléko, aby bylo vlahé.
-
2
V misce smícháme připravené mléko s cukrem. Nakonec do mléka rozdrobíme droždí a jemně promícháme.
-
3
Necháme stát na teplém místě zhruba 25 - 40 minut, dokud kvásek nenabobtná. Poté používáme dál.