Ruský jablkový kysel

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Mouka bramborová
  • 80 g Cukr krupice
  • 6 ks Jablka
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 dl Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 146 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 127 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 704.8 mg
  • Vláknina 23200 mg
  • Vitamín A 23200 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme a dáme je do hrnce s vodou. Přimícháme cukr a citronovou šťávu a ohřejeme.

  • 2

    V misce rozmícháme bramborovou moučku s jednou deci studené vody, vmícháme ji k jablkům v hrnci a směs krátce převaříme. Kysel přelijeme do salátové mísy a necháme vychladit.

Komentáře k receptu