Ruský jablkový kysel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 146 g
- Tuky 1 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 127 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 704.8 mg
- Vláknina 23200 mg
- Vitamín A 23200 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme a dáme je do hrnce s vodou. Přimícháme cukr a citronovou šťávu a ohřejeme.
-
2
V misce rozmícháme bramborovou moučku s jednou deci studené vody, vmícháme ji k jablkům v hrnci a směs krátce převaříme. Kysel přelijeme do salátové mísy a necháme vychladit.