Štěrbák zapečený s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Štěrbák zahradní
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Omáčka rajčatová
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 26.1 mg
  • Draslík 448.7 mg
  • Vláknina 7400 mg
  • Vitamín A 7400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Štěrbák nakrájíme nahrubo, rajčatovou omáčku naředíme vývarem, přimícháme do ní strouhaný sýr.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, nasypeme do něj pokrájený štěrbák, zalijeme rajčatovou omáčkou se sýrem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 20 minut.

  • 3

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu