Štěrbák zapečený s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 14 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 26.1 mg
- Draslík 448.7 mg
- Vláknina 7400 mg
- Vitamín A 7400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Štěrbák nakrájíme nahrubo, rajčatovou omáčku naředíme vývarem, přimícháme do ní strouhaný sýr.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, nasypeme do něj pokrájený štěrbák, zalijeme rajčatovou omáčkou se sýrem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 20 minut.
-
3
Podáváme jako teplý předkrm.