Nočky krupičné z odpalovaného těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 40 g Pšeničná krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 72.6 mg
  • Draslík 19.4 mg
  • Vláknina 480 mg
  • Vitamín A 480 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko mírně osolíme, přidáme trošku másla a přivedeme k varu.

  • 2

    Jakmile se mléko začne vařit, zmírníme oheň a za stálého míchání budeme vsypávat krupici. Budeme míchat tak dlouho, dokud se nám těsto přestane chytat dna nádoby..

  • 3

    Poté těsto odstavíme a jakmile bude z poloviny vychladlé, vmícháme jedno vejce.

  • 4

    Malou lžičkou namočenou v horké vodě budeme tvarovat malé, podlouhlé nočky, které klepnutím vhazujeme do vařící polévky.

  • 5

    Nočky vaříme cca 8 - 10 minut.

Komentáře k receptu