Špagety zapečené s borůvkovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Špagety
- 20 g Anglická slanina
- 20 g Houby čerstvé
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 ks Kapie
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Hřebíček
- 1.5 l Voda pitná
- 0.5 l Kompot borůvkový
- 1 dl Víno červené
- 1 dl Mléko polotučné
- 0.56 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 8 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 128.6 mg
- Draslík 319.3 mg
- Vláknina 7856.2 mg
- Vitamín A 7856.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme s houbami a slaninou na menší kousky.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou kapii, pórek, houby a slaninu na něm krátce orestujeme. Směs promícháme se špagetami, dochutíme oreganem, Vegetou, pepřem a solí.
-
4
Zapékací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou, dáme do ní směs z pánve a necháme ve středně vyhřáté troubě zapékat. V průběhu zapékání dvakrát zalijeme vajíčky, která jsme osolili a rozšlehali v mléku.
-
5
V hrnci prohřejeme borůvkový kompot, přimícháme k němu cukr, hřebíček, kečup a červené víno, omáčku necháme chvíli za stálého míchání prohřát.
-
6
Zapečené špagety rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.