Indická kuřecí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 8 g
- Sodík 751 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 119.2 mg
- Draslík 324.7 mg
- Vláknina 38 mg
- Vitamín A 38 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci necháme uvedeme vodu do bodu varu a mírně ji osolíme. Necháme v ní uvařit kuřecí maso, následně je vyjmeme a odložíme bokem. Z kukuřičné moučky a mléka vytvoříme v hrnci jemnou kaši. Vývarem tuto kaši zalijeme a vaříme 20 minut na mírném plameni. Následně odložíme bokem.
-
2
Ušleháme žloutek a zalijeme ho trochou polévky. Našlehaný žloutek nalijeme zpět do polévky a ochutíme špetkou soli. Polévku naplníme kuřecím masem a můžeme servírovat.