Indická polévka z chřestu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 17 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 33.3 mg
- Draslík 168.7 mg
- Vláknina 3617.7 mg
- Vitamín A 3617.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo a mouku zpracujeme na jíšku. Zalijeme ohřátým mlékem a důkladně promícháme. Dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky.
-
2
V osolené vodě povaříme chřest. Jíšku smícháme s trochou chřestového vývaru, přidáme špetku soli a necháme vařit na mírném plameni. Odložíme bokem a počkáme, než vývar vychladne. Povařený chřest smícháme se zbylou částí vývaru, vše rozmixujeme a umístíme k základní části polévky. Posypeme moučkou a přidáme špetku soli. Vše znova povaříme a ihned podáváme.