Indické placky parata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 ml Máslo čerstvé
  • 50 ml Voda pitná
  • 300 ml Mouka pšeničná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku a vodu smícháme a uhněteme z nich těsto, které odložíme na 30 minut bokem a přikryjeme navlhčenou utěrkou. Poté ho zalijeme kapkou přepuštěného másla a opět zpracujeme tak, aby z něj vzniklo několik souměrných kuliček.

  • 2

    Kuličky uplácáme, aby z nich vznikly placičky a z obou stran je přetřeme přepuštěným máslem. Placičky následně ohneme vejpůl, aby chytly trojúhelníkový tvar a válečkem je vyválíme na pomoučeném vále.

  • 3

    Rozehřejeme plotýnku a placky opékáme na jedné straně. Když se začne placka zabarvovat do hněda, otočíme ji a opékáme z druhé strany. Zalijeme zbylým přepuštěným máslem a pečeme dozlatova. Ihned podáváme, ale pokud chceme placky zakonzervovat, můžeme je uschovat do nádoby s poklopem či do alobalu.

Komentáře k receptu