Džem z čerstvých višní

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 2 kg Višně
  • 1.2 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 232.3 mg
  • Vláknina 4266.7 mg
  • Vitamín A 4266.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně přebereme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Polovinu jich rozmačkáme, přemístíme do kastrolu a povaříme. Přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se nerozpustí. Poté přidáme zbylé višně a za stálého míchání znovu vaříme, až džem začne rosolovatět.

  • 2

    Horký rozdělíme do skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uchováme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu