Džem z čerstvých višní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 232.3 mg
- Vláknina 4266.7 mg
- Vitamín A 4266.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Višně přebereme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Polovinu jich rozmačkáme, přemístíme do kastrolu a povaříme. Přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se nerozpustí. Poté přidáme zbylé višně a za stálého míchání znovu vaříme, až džem začne rosolovatět.
-
2
Horký rozdělíme do skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uchováme na temném a suchém místě.