Kuřecí játra s borůvkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 49 g
- Sodík 559 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 779 mg
- Draslík 575.6 mg
- Vláknina 737 mg
- Vitamín A 737 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí játra dobře omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Slaninu nakrájíme na plátky. Kousky jater zabalíme do plátků slaniny a opečeme je ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji.
-
2
Do druhé rozehřáté pánve bez tuku dáme borůvkový kompot, přimícháme smetanu, směs necháme přejít varem a pak vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
-
3
Teplou omáčku nalijeme na talíře, přidáme játra, posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.