Kuřecí čtvrtky pečené na borůvkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí čtvrtky
  • 2 dl Borůvky
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Koření grilovací
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 38.5 mg
  • Vláknina 10900 mg
  • Vitamín A 10900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky přebereme, opláchneme studenou vodou, necháme je okapat a pak mírně rozmačkáme.

  • 2

    Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme, osolíme a dáme do pekáče, který jsme vymazali máslem. Posypeme grilovacím kořením, podlijeme vodou a přiklopené pečeme v troubě, předehřáté na 220 stupňů. Když maso změkne, přidáme k němu borůvky a bez pokličky ho dopečeme, až má zlatavou křupavou kůrku. Během dopékání ho přelíváme výpekem s borůvkami.

Komentáře k receptu