Švestkový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 262.3 mg
- Vláknina 4666.7 mg
- Vitamín A 4666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme nepřezrálé švestky. Důkladně je omyjeme, necháme na sítu okapat a otrháme stopky. Rozdělíme je do sklenic.
-
2
Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, chvíli povaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce.
-
3
Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Vychladlý kompot vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.