Zelnice ze Stachovska
Suroviny
- 300 g Brambory
- 200 g Celer bulvový
- 100 g Pórek
- 250 g Zelí kysané
- 300 g Hovězí maso přední
- 300 g Vepřové koleno uzené
- 300 g Vepřová žebra
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Česnek
- 1 ks Petržel kořen
- 1.7 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 102 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 118.8 mg
- Draslík 1070.6 mg
- Vláknina 12317.4 mg
- Vitamín A 12317.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme polovinu uzeného kolena, vepřové žebro, přední hovězí maso, maso dáme do hrnce, přilijeme 1.5 litru vody, přivedeme k varu a vaříme 40 minut.
-
2
Očistíme a omyjeme brambory, mrkev, petržel, celer, pórek, cibuli a česnek. Brambory pokrájíme na kostky a spolu s celou nepokrájenou zeleninou přidáme do vody. Polévku ochutíme solí, pepřem a pomalu vaříme 10 minut. Doložíme kysané zelí a vaříme vše doměkka přibližně 20-30 minut.
-
3
Z uvařené polévky vyjmeme maso, kořenovou zeleninu, kromě cibule, pórku a česneku, pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky. Cibuli, česnek a pórek do polévky nevracíme. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme, přidáme do polévky a podáváme.