Chlebíčky s čedarovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Veka chlebíčková krájená
  • 200 g Sýr Čedar
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 55.3 mg
  • Vláknina 265 mg
  • Vitamín A 265 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky veky opečeme nasucho v troubě nebo v topinkovači, čedar nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme čedar, přilijeme pivo a za stálého míchání vaříme, až se sýr úplně roztaví a vznikne hustý sýrový krém. Podle chuti opepříme, krémem namažeme opečené plátky veky a krátce zapečeme v troubě nebo pod grilem.

  • 3

    Chlebíčky upravíme na talířky a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu