Zadělávané dršťky s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 24 g
- Sodík 77879 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 639.6 mg
- Draslík 503.7 mg
- Vláknina 5458.9 mg
- Vitamín A 5458.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.
-
2
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vyškvaříme a pokrájenou cibuli na ni osmahneme.
-
3
Přidáme nasekanou celerovou nať, oloupaná a nakrájená rajčata, na hrubo nasekaný česnek, koření a dršťky.
-
4
Zvlášť připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme ji, rozmícháme do hladka a přilijeme k ostatnímu.
-
5
Vše společně povaříme cca 15 minut.
-
6
Jako přílohu podáváme vařené brambory anebo bílý chléb.