Borůvková polévka s chlebovými krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Borůvky
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 plátek Chléb toastový
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 450.9 mg
  • Draslík 309.6 mg
  • Vláknina 11491 mg
  • Vitamín A 11491 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat.

  • 2

    Mléko nalijeme do hrnce, osladíme moučkovým i vanilkovým cukrem, převedeme varem, odstavíme a necháme vystydnout.

  • 3

    Přibližně dvě třetiny borůvek rozmixujeme, smícháme se 2 žloutky, propasírujeme, ochutíme skořicí a se zakysanou smetanou vmícháme do vychladlého mléka.

  • 4

    Toustový chléb nakrájíme na kostičky a prudce osmažíme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle.

  • 5

    Na polévku v servírovacích miskách nasypeme zbylé borůvky s chlebovými krutony a podáváme.

Komentáře k receptu