Borůvková polévka s chlebovými krutony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 46 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 450.9 mg
- Draslík 309.6 mg
- Vláknina 11491 mg
- Vitamín A 11491 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat.
-
2
Mléko nalijeme do hrnce, osladíme moučkovým i vanilkovým cukrem, převedeme varem, odstavíme a necháme vystydnout.
-
3
Přibližně dvě třetiny borůvek rozmixujeme, smícháme se 2 žloutky, propasírujeme, ochutíme skořicí a se zakysanou smetanou vmícháme do vychladlého mléka.
-
4
Toustový chléb nakrájíme na kostičky a prudce osmažíme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle.
-
5
Na polévku v servírovacích miskách nasypeme zbylé borůvky s chlebovými krutony a podáváme.