Fíky ve víně a medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 924 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 46 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 298.6 mg
- Vláknina 5235 mg
- Vitamín A 5235 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fíky namočíme do vína a sherry a necháme do druhého dne odležet.
-
2
Druhý den uvedeme celou směs k varu, přidáme pomerančovou šťávu, ořechy a med. Zvolna povaříme 15 minut.
-
3
Servírujeme zdobené lžící ušlehané smetany.