Telecí medailonky na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 480 g Telecí svíčková
  • 120 g Olivy černé
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 70 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 93.6 mg
  • Draslík 705.5 mg
  • Vláknina 5172.3 mg
  • Vitamín A 5172.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme a oloupeme slupky, dužiny pokrájíme na kostičky. Olivy nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    15ml oleje rozpálíme, přidáme pokrájenou zeleninu a česnek. Krátce podusíme, osolíme a opepříme, dochutíme cukrem.

  • 3

    Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm telecí medailonky. Osmažené maso servírujeme přelité zeleninovou omáčkou a ozdobené čerstvým tymiánem.

Komentáře k receptu