Svíčková s granátovými jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 30 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 786.6 mg
- Vláknina 1204.8 mg
- Vitamín A 1204.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Granátová jablka oloupeme a vyjmeme semena, ta dáme stranou. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně jako česnek.
-
2
Plátky svíčkové dáme do mísy, přidáme polovinu cibule, česnek, bílé víno, 80ml oleje a necháme maso 2 hodiny marinovat v chladu.
-
3
20ml oleje rozpálíme na pánvi, osmahneme na něm zbytek cibule, přilijeme sherry a vývar, přisypeme polovinu semen z granátových jablek. Necháme 20 minut povařit na mírném plameni.
-
4
Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm marinovanou svíčkovou. Kousky osmaženého masa poté vložíme do omáčky. Vše vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 170°C a pečeme 15 minut.
-
5
Maso s omáčkou servírujeme posypané zbylými granátovými jablky.