Medailonky ze svíčkové s husími játry a lanýži

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 720 g Hovězí svíčková
  • 120 g Játra husí
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 4 g Pažitka
  • 10 g Lanýž
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Víno madeira
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 251.1 mg
  • Draslík 734.3 mg
  • Vláknina 139.8 mg
  • Vitamín A 139.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na 8 medailonků, osolíme a opepříme. Játra nakrájíme na 8 plátků. Lanýže nastrouháme na tenké plátky.

  • 2

    Olej rozpálíme, maso na něm krátce z obou stran osmažíme. Poté je přendáme na papírem vyložený plech. Játra dáme do pánve po masu, opět krátce osmažíme a poté jednotlivé plátky rozložíme na medailonky svíčkové. Dáme péct na 10 minut při 170°C.

  • 3

    Do pánve po smažení masa přilijeme vývar a rozdrobíme masox. Necháme rozpustit, přilijeme víno. Krátce povaříme a dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Do horké omáčky vmícháme máslo.

  • 4

    Upečené medailonky servírujeme přelité omáčkou, navrch ozdobíme plátky lanýžů a sekanou pažitku.

Komentáře k receptu