Zapékaný fenykl s mozzarellou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 31 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 46.5 mg
- Draslík 956.1 mg
- Vláknina 11099.7 mg
- Vitamín A 11099.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vykrojíme košťály. Takto upravený jej necháme povařit ve vroucí vodě po dobu dvaceti minut. Poté slijeme a necháme okapat. Mozzarellu pokrájíme na plátky. Piniové oříšky necháme na suché pánvi opražit.
-
2
Máslo rozehřejeme na pánvi, posypeme moukou a za pečlivého míchání připravíme jíšku. Vlijeme do ní smetanu a mléko, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Krátce povaříme.
-
3
Uvařený fenykl urovnáme do zapékací mísy, polijeme připravenou omáčkou a překryjeme plátky mozzarelly. Necháme zapéct při 250°C 10minut.
-
4
Servírujeme posypané piniovými oříšky.