Zapékaný fenykl s mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mozzarella
  • 50 g Oříšky piniové
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 46.5 mg
  • Draslík 956.1 mg
  • Vláknina 11099.7 mg
  • Vitamín A 11099.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vykrojíme košťály. Takto upravený jej necháme povařit ve vroucí vodě po dobu dvaceti minut. Poté slijeme a necháme okapat. Mozzarellu pokrájíme na plátky. Piniové oříšky necháme na suché pánvi opražit.

  • 2

    Máslo rozehřejeme na pánvi, posypeme moukou a za pečlivého míchání připravíme jíšku. Vlijeme do ní smetanu a mléko, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Krátce povaříme.

  • 3

    Uvařený fenykl urovnáme do zapékací mísy, polijeme připravenou omáčkou a překryjeme plátky mozzarelly. Necháme zapéct při 250°C 10minut.

  • 4

    Servírujeme posypané piniovými oříšky.

Komentáře k receptu