Fazolky připravované nakyselo

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 500 g Brambory
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 965.7 mg
  • Vláknina 14623 mg
  • Vitamín A 14623 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánev vložíme máslo a hladkou mouku a usmažíme si světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem a vše promícháme. Ponecháme 10 minut provařit. Pak zalijeme smetanou a přidáme omyté a na menší kousky nakrájené zelené fazolky, které jsme předtím krátce povařili ve vařící osolené vodě. Přidáme cukr a ocet podle chuti.

  • 2

    V osolené vodě si ve druhém hrnci uvaříme brambory, které nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je k fazolkám. Kopr nasekáme nadrobno a posypeme jím fazolky.

Komentáře k receptu