Sýrová omeleta s fazolemi a feferonkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1657 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 519.7 mg
- Draslík 370.6 mg
- Vláknina 7750 mg
- Vitamín A 7750 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, ementál nastrouháme na jemno, polovinu přidáme k vejcím a promícháme. Malou feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme na jemno.
-
2
Do pánve nalijeme fazole i s nálevem, přimícháme posekanou pažitku, feferonku, zbytek sýru a dusíme, až se šťáva částečně odpaří a pokrm úplně zhoustne. Na kousku másla usmažíme sýrovou omeletu, upravíme na talíř, na polovinu omelety navrstvíme fazolovou směs, druhou polovinu omelety překlopíme na fazole a podáváme.