Sýrová omeleta s fazolemi a feferonkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1.67 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 3 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Feferony sterilované
  • 7 g Pažitka
  • 60 g Fazole červené sterilované
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1657 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 519.7 mg
  • Draslík 370.6 mg
  • Vláknina 7750 mg
  • Vitamín A 7750 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, ementál nastrouháme na jemno, polovinu přidáme k vejcím a promícháme. Malou feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme na jemno.

  • 2

    Do pánve nalijeme fazole i s nálevem, přimícháme posekanou pažitku, feferonku, zbytek sýru a dusíme, až se šťáva částečně odpaří a pokrm úplně zhoustne. Na kousku másla usmažíme sýrovou omeletu, upravíme na talíř, na polovinu omelety navrstvíme fazolovou směs, druhou polovinu omelety překlopíme na fazole a podáváme.

Komentáře k receptu